T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Erasmus +

 

Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Erasmus+ Projeleri Komisyonu SWOT Analizi Anketi(Personel) ulaşmak için tıklayınız >>>

(Bu anket, okulumuzun Erasmus+ Projelerine katılım potansiyelini değerlendirmek ve güçlü/zayıf yönlerini belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. )

 

Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İhtiyaç Belirleme Anketi(Personel) Analizine ulaşmak için tıklayınız >>>>

(Bu anket okulumuzun akademik yapısını ve başarısını artırmak; kurumumuzun kalitesini yükseltmek ve okulumuzu uluslararası alanda daha aktif hale getirmek için yapacağımız Erasmus+ Projesi çalışma alanının belirlenmesi için oluşturulmuştur. )

 

 

İstanbul Pendik ilçesinde bulunan Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yürütülen bu çalışma, Erasmus+ projesi için bir ön araştırma niteliği taşımaktadır. Okulumuz Uluslararası bir okul olması sebebiyle 40’tan fazla ülkeden öğrencilere eğitim imkânı sunmasının yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerin de eğitim aldıkları bir devlet kurumudur. Kurumumuz bünyesinde Suriye göçmeni olan ailelerin de çocukları eğitim almaktadır. Dolayısıyla okulumuz, çok kültürlü ve çok dilli bir yapıya sahiptir. Bu denli farklı kültür ve altyapıya sahip gencin bir arada uyum içinde eğitim alma süreçlerini kolay ve verimli hala getirmek amacıyla daha çok çalışma ve daha çok etkinlikler yapılması gerektiğinin bilincinde olarak, ülkemize eğitim amacıyla veya başka sebeplerle göç eden bireylerin topluma ve eğitim sürecini uyumu ile yerli halkın ve yerli öğrencilerin de göçmenlere karşı tutum, davranış ve düşüncelerinde olumlu yönde etki ederek toplumsal uyum ve entegrasyonu hızlandırabileceğimizi düşündüğümüz bir Erasmus+ projesi tasarlamaktayız. Bu doğrultuda,  göç ve uyum ile ilgili hazırlanan sorulardan oluşan anket hazırlanmış ve ayrım gözetmeksizin tüm öğrencilerin cevaplaması için uygulanmış ve 180 öğrenci cevapları toplanmıştır. Bu çalışma, öğrencilere uygulanan 11 soruluk anketten ve ankete verilen cevapların değerlendirilmesinden oluşmaktadır. 

 

Göç ve Uyum Konulu anket çalışmamızın sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız >>>

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.03.2023 - Güncelleme: 12.02.2024 12:24 - Görüntülenme: 328
  Beğen | 0  kişi beğendi