İSTANBUL / PENDİK - Pendik Uluslararası Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

SEYAHAT EDEN KİTAPLAR PROJEMİZ EĞİTİMDE YENİLİKÇİLİK BERAATI KAZANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığı tarafından ilki 2012de verilmeye başlanan Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri bu yıl 6. kez düzenlendi. Başvurular Nisan ayı başında http://eoyo.meb.gov.tr/Login.aspx adresinden alınmaktadır. Kurumsal ya da bireysel olarak 6 kategoriden başvuru yapılabilmektedir. Bu kategoriler:

1- Öğretim yöntem ve teknikleri

2- Bilimsel ve teknolojik faaliyetler

3- Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi

4- Eğitim- öğretime erişim ve yönlendirme

5- Olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi

Okulumuz Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2016-2017 eğitim öğretim yılında “Seyahat Eden Kitaplar” projesi ile Olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi kategorisinden kurumsal olarak başvuru yapmıştır.  Türkiye genelinde eğitimde yenilikçilik ödüllerine yapılan 3357 proje başvurusundan 189 tanesi saha ziyaretine kalmayı hak etmiştir.  Bunlardan 106 tanesi bölgeler çapında ödüle layık görülmüştür. Projemiz İstanbul’da ödül alan 18 projeden biri olmuştur. Ödül olarak okulumuza “yenilikçilik” beratı verilmiştir.

Projemizin amacı bir yandan kitap okumayı sevdirip yaygınlaştırırken diğer taraftan sosyal medyayı etkin, iyi ve doğru amaçlar için kullanmaya örnek teşkil etmektir. Projemiz yaş aralığı gözetmeksizin herkese hitap etmektedir ve isteyenler kitapların içine açıklayıcı bir not yazıp kamuya açık alanlara bırakarak “Seyahat Eden Kitaplar”a dâhil olabilirler. Bu aşamada önce kitabın bırakıldığı yerde bir fotoğrafının çekilmesi sonra bu fotoğrafın sosyal medya aracılığıyla aşağıdaki adreslere ulaştırılması gerekmektedir.  Böylece kitabın seyahat serüveni başlar.

Proje serüvenimiz işlediğimiz İngilizce dersinde konu gereği okunan bir metinde bahsi geçen ‘Book-Crossing’ adlı projenin İngiltere’de başlatıldığını öğrenerek Türkiye’de neden olmasın diyerek başladı. Proje ekibi olarak 2 İngilizce öğretmeni ve 10 öğrenci görev yapmıştır.

Proje Tanıtım Videosunu İzlemek İçin Tıklayın...

Seyahat Eden Kitaplar ProjesiSeyahat Eden Kitaplar ProjesiSeyahat Eden Kitaplar ProjesiSeyahat Eden Kitaplar Projesi17-11-201717-11-201717-11-201717-11-2017

Yayın: 13.06.2018 - Güncelleme: 13.06.2018 11:21 - Görüntülenme: 251