Mrt

Vakti kuşanmak Projesi kapsamında Mesleki Tatbikat Kulübü bünyesinde gerçekleştirilen “namaz” konulu pano yarışması yapıldı. Yarışmanın ilk üçü belirlendi ve birinci olan sınıf ödüllendirildi. İlk üçe giren sınıfların panoları Ramazan boyunca okul panosunda sergilenecektir. Öğrencilerimizi tebrik ederiz

Mrt

Okulumuz Pendik İlçe Badminton Müsabakalarında bir çok okul takımını eleyerek Pendik ilçesinde birinci olmuştur.

Mrt

Mezun olacak öğrencilerimize Pendik Belediyesi'nin katkıları ile iftar programı düzenledik. Katkılarından dolayı Pendik Belediyesine teşekkürederiz.

Mrt

Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yılı kutlamaları çerçevesinde Pendik İlçe Programını okulumuz gerçekleştirdi.

Mrt

14 Mart (3/14) Pi günü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Mrt

Okulumuz öğrencileri Filistin-İsrail Çatışması Konulu Forum Düzenledi İnsan hakları hukukunu yeniden gündeme getiren ve uluslararası bir mesele haline gelen Filistin-İsrail meselesi, farklı ülkelerin temsil edildiği ve tutumlarının aktarıldığı bir forumla öğrencilerimiz tarafından ele alındı.

Mrt

8-14 Mart bilim fen teknoloji haftasını bilim kulübü öğrencilerimizin hazırladığı bilim insanları sunumu ve deney çalışmaları ile kutladık

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıldönümünü öğrencilerimizin birbirinden güzel şiirleri, oratoryoları ve tiyatroları ile kutladık. “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duası ile bu güzel ve anlamlı günü yâd etmekten büyük bir mutluluk duyduk. Programı hazırlayan öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda 28 Şubat'ı Anlama Programı düzenlendi. Yakın tarihimizin kara lekelerinden biri olan 28 Şubat 1997 Darbesi'nin özellikle başörtülü lise, üniversite öğrencilerine; öğretmenlerine yaşattığı acı, zulüm ve haksızlıklar gözler önüne serildi. Bu süreci bizzat yaşayan öğretmenlerimiz tarafından bu zulüm öğrencilerimize anlatıldı. Kur'an tilaveti, sinevizyon gösterimi, oratoryo ve şiirle öğrencilerimiz bir nevi o günlere şahitlik etti. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak konferans salonumuzda Müdür Yardımcımız Sevil Çiçek'in moderatörlüğünde gerçekleşen  "Gökyüzünde Bir Kariyer: Pilot Olmak" adlı söyleşide Ülkemizin bayrak  taşıyıcı havayolu olan THY de pilot olarak kariyerine devam eden Türkiyenin ilk ve tek başörtülü kadın Pilotu olan Fatma Durmuş Alsan hanımefendiyi ağırladık. Söyleşi öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Pilotlukla ilgili merak edilen tüm sorulara içtenlikte cevap veren Sayın Fatma Durmuş Alsan hanımefendiye çok teşekkür ediyoruz.

Şbt

sanat faaliyetleri kapsamında okulumuz sanat kulübü öğrencileri geleneksel sanatları üretim aşamalarını incelmek üzere Pendik belediyesi Fevzi çakmak el sanatları merkezini ziyaret etmiştir. seramik, öğrencilerimiz cam füzyon, sedef kakma, ipek halı dokuma ve taş oyma atölyelerinde incelemeler yapmış ve teknikler hakkında bilgi almıştır.

Şbt

Okulumuz öğrencileri, başarılı bir şekilde Arapça Model Birleşmiş Milletler (MUN) etkinliği düzenleyerek, kültürel çeşitlilik ve uluslararası ilişkilerdeki becerilerini sergiledi.

Şbt

Okulumuz Mesleki Tatbikat Kulübü’nün düzenlediği “Üç Ayları İdrak Edelim” konulu program gerçekleştirildi. Öğrenciler sunumlar, şiirler, röportajlar ve ilahiler vesilesiyle üç aylara dair bilgi sahibi oldular. Ve Ramazan’ın gelişini tebrik ettiler.

Şbt

6 şubat depremleri yıl dönümü anma sergisi açılışı okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencileri ile gerçekleştirilmistir.

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında Ocak ayı etkinliğimiz olan “Divanü Lügati’t Türk”okumalarını gerçekleştirdik. Danışman öğretmenlerimiz Cemile PAYMAN ve Merve YAMAN’a, emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.